Jakou kávu vybrat pro přípravu latte z kávovaru?

Jaká jsou ta nejlepší kávová zrna pro přípravu latte z vašeho kávovaru? Nezapomeňte, že pro plnou chuť kávy je třeba mít kávovar pravidelně servisovaný!

Čerstvý šálek latte každý den

About Coffee: Jen si představte váš dokonalý začátek dne. Zřejmě bude začínat tak, že si na svém automatickém kávovaru zvolíte své oblíbené latte a zanedlouho už budete v rukách držet hrnek s lahodnou mléčnou specialitou.

Nicméně, aby byla chuť kávy latte opravdu plná a bohatá, je třeba vybrat vhodná kávová zrna. Jenže na trhu existuje tolik kávy, že je těžké vybrat tu správnou. Jaká kávová zrna se tedy hodí pro přípravu domácího latte? A jak pečovat o kávovar, aby zůstal hygienicky čistý?

Výběr kávových zrn pro přípravu latte

Pří výběru kávových zrn pro přípravu latte je nutné pamatovat na to, že tuk v mléce lehce naruší vaše chuťové pohárky. Z tohoto důvodu je nutné sáhnout po poměrně silné kávě, která dokáže proříznout chuť mléka. Ideální jsou tmavě pražená kávová zrna. Je to proto, že tmavší zrna produkují bohatší chuť, která se prolíná s chutí mléka. Dnes jsou na trhu kávová zrna přímo určená pro přípravu mléčných nápojů.

Pečujte o kávovar

Aby byla výsledná chuť i vůně připravené kávy každý den stejná i po dlouhé roky používání kávovaru, je třeba o přístroj pravidelně pečovat. Jedině čistý kávovar připraví vždy perfektní šálek kávy, proto věnujte velkou pozornost pravidelnému čištění a odvápnění přístroje pomocí čisticích tablet doporučených výrobcem.

Pravidelné servisy

Ani pravidelné domácí čištění nezaručí dlouhou životnost kávovaru. Pokud doma máte pozáruční model, doporučujeme provést každé 1 – 2 roky odborný servis kávovaru. Zavolejte k nám na pobočku do Zbůchu u Plzně a domluvte si vyzvednutí kávovaru v Plzni a okolí zdarma. Ze vzdálenějších míst nám jej pošlete kurýrem. Zdarma kávovar napojíme na diagnostiku a případné závady vám obratem zavoláme. Opravy kávovarů provádíme zpravidla do tří dnů. Běžný servis pak zahrnuje kompletní čištění a odvápnění přístroje, seřízení mlecích kamenů a dávkovače kávy, kontrolu těsnosti a závěrečnou kontrolu.

Podobné články...