Panikové zámky do každé firmy

Zařizujete si firmu? V tom případě myslete na panikové zámky? Co to je a k čemu slouží, se dozvíte na následujících řádcích.

Foto: pixabay.com

Panikové zámky, známé také jako panikové kování nebo antipanikové zámky, jsou speciální bezpečnostní zámky určené pro nouzové únikové východy. Jejich hlavním účelem je umožnit rychlý a snadný únik z budovy v případě nouze, například při požáru nebo jiné krizové situaci, kdy lidé potřebují opustit prostor bez zbytečných překážek.

Klíčové vlastnosti panikových zámků zahrnují:

1. Jednoduché otevření – Dveře se dají otevřít jednoduchým stlačením vodorovné tyče (tzv. panikové hrazdy) nebo stiskem kliky, a to bez nutnosti použít klíč či jiný ovládací mechanismus.
2. Bezpečnost zvenčí – I když je možné dveře snadno otevřít zevnitř, zvenku zůstávají zamčené, čímž zajišťují, že do budovy nemůže vstoupit neoprávněná osoba.
3. Normy a regulace – Panikové zámky musí splňovat přísné bezpečnostní normy, které jsou často stanoveny legislativou (např. EN 179 nebo EN 1125 v Evropě), aby byly vhodné pro použití ve veřejných budovách, školách, nemocnicích či obchodních centrech.

Široké portfolio výrobků

Tyto zámky jsou navrženy tak, aby fungovaly spolehlivě i ve stresových (panikových) situacích, kdy je nutné rychlé a bezpečné opuštění budovy. Rádi byste se o panikových zámcích dozvěděli cokoliv dalšího? Neváhejte oslovit společnost Klíčový servis s.r.o. Její portfolio výrobků je skutečně široké. Od této společnosti si můžete zakoupit:

Klíčový servis ke všemu firmám nabízí zvýhodněný B2B ceník a platbu na fakturu, možnost individuální cenové nabídky, prodlouženou záruku na 2 roky nebo spolehlivou technickou a zákaznickou podporu.

Podobné články...